CARE WEAR CASHMERE

Shambala poncho’s en omslagdoeken worden in Nepal vervaardigd van wol van cashmere geiten die vrij in het Himalaya gebergte leven. Deze cashmere wol wordt gekenmerkt door zijn extra fijne en zachte vezels, is lichtgewicht en sterk. Door de natuurlijke ademing van cashmere zijn Shambala producten het gehele jaar door te dragen, ook op de blote huid.

Cashmere wol heeft een natuurlijke vezel die zichzelf, tot op zekere hoogte, reinigt. Uw poncho of omslagdoek hoeft dus niet tussen iedere draagbeurt door gewassen te worden. Eenvoudig in de frisse buitenlucht of in de damp van de badkamer luchten om geurtjes te verwijderen is voldoende. Pilling is een natuurlijke kenmerkende eigenschap die veroorzaakt wordt door het dragen van cashmere. Haal voor het wassen eventuele pilling eraf en was het kledingstuk binnenstebuiten.

Shambala producten zijn met zorg gemaakt en dienen met dezelfde zorg gewassen te worden. Handwas in lauwwarm water of machinewas in een waszakje op een delicaat wolwasprogramma. Gebruik een mild wasmiddel, of breng het naar een stomerij. Droog natte kledingstukken plat op een handdoek om uitrekking te voorkomen.

Cashmere mag niet gebleekt, maar wel gestreken worden op een middelhoge temperatuur met stoom of met een vochtige doek over het kledingstuk. Droog cashmere niet in de droger, niet in direct zonlicht en niet in de buurt van een directe warmtebron.

Shambala poncho’s en omslagdoeken berg je het beste op in afsluitbare katoenen stofzakken.